Subhealth

I WHO`s definition af sundhed hedder det at ”sundhed ikke udelukkende defineres i forhold til fravær af sygdom og lidelse, men også i forhold til den enkeltes fysiske, psykiske og sociale velbefindende”.

Sub-health er et nyt begreb indenfor lægevidenskaben, der defineres som dårlig helbredstilstand, midt mellem sundhed og sygdom.

WHO har lavet en verdensomspændende undersøgelse, hvor det viser sig, at kun 5 % af verdens befolkning har en fuld sundhedstilstand på både det fysiske, psykiske og det sociale plan. 20% lider af lægeligt diagnosticerede sygdomme og de resterende 75% af befolkningen befinder sig i en ”gråzone”, dvs et stadie mellem konstateret
sygdom og det at være rask.

Sub-health er et nyt begreb i Danmark og kan bedst oversættes med dårlig trivsel. Dårlig trivsel er et signal til kroppen om at kroppen ikke befinder sig i en optimal tilstand og hvis tilstanden ikke ændres kan den fører til gradvis fysisk, psykisk og social svækkelse.

Akupunktur, zoneterapi, fysiurgisk massage samt laserterapi – som tilbydes på klinikken – kan blandt andre alternative behandlingsformer være med til at rette op på disse ubalancer.